Skip to content

O nama

O NAMA

NUSANTARA
Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva

Indonezija i Srbija imaju tradicionalno prijateljske odnose više od šest decenija. Oslanjajući se na bliske odnose Jugoslavije i Indonezije, 17.avgusta 2003. godine, u okviru obeležavanja Dana nezavisnosti Indonezije u Beogradu, osnovano je Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva „Nusantara“. Društvo „Nusantara“ je nevladina, vanpartijska i neprofitna organizacija, a po formi udruženje građana, koje za svoje ciljeve i zadatke ima:

– da doprinese održavanju, očuvanju i obogaćivanju tradicionalnog prijateljstva između Srbije i Indonezije;

– da pomogne u uspostavljanju saradnje u oblasti socijalnih pitanja, umetnosti, obrazovanja, kulture, sporta i ostalim oblastima, tako što će doprinositi jačanju i razvoju političkih i ekonomskih odnosa i saradnji između dve prijateljske zemlje;

– da organizuje aktivnosti u oblasti umetnosti, kulture, sporta, obrazovanja radi podsticanja i širenja međusobnih kontakata, preuzimajući ulogu mosta, koji će doprineti razvoju ukupnih bilaterlanih odnosa dveju zemalja;

Značajnu podršku u radu Društva, od njegovog osnivanja do danas, pruža Ambasada Republike Indonezije u Beogradu, kao i mnoga preduzeća i institucije iz mnogih oblasti rada, a posebno preduzeće JUGOIMPORT-SDPR od osnivanja Društva, na čijoj adresi je Društvo Nusantara i registrovano.

S obzirom na to da su današnji politički odnosi dve zemlje veoma visoki i dobri, verujemo da će Društvo, svojim aktivnostima podstaći da se unaprede odnosi i u kulturi, obrazovanju i drugim oblastima u cilju daljeg zbližavanja Srbije i Indonezije.

ČLANSTVO FORMULAR

Na ovoj stranici možete popuniti formular kako bi postali član Društva „Nusantara“.